AIF-2016 ro

Politici si tehnologii pentru cresterea mobilitatii persoanelor

  • -

Politici si tehnologii pentru cresterea mobilitatii persoanelor

Category : Evenimente , Ştiri

Asociatia Industriei Feroviare din Romania si Club Feroviar au organizat in perioada 23-24 martie 2011, la Hotel Piatra Mare din Poiana Brasov, cel de-al doilea eveniment din seria conferintelor “Club Feroviar”, cu tema “Politici si tehnologii pentru cresterea mobilitatii persoanelor”.
Printre subiectele puse in discutie in cadrul conferintei s-au numara: construirea infrastructurii feroviare – platforma pentru dezvoltarea afacerilor, locul caii ferate in cinstruirea bugetului national si european si identificarea cadrului optim pentru intretinerea si modernizarea infrastructurii.
Cea de a doua zi a intalnirii a fost dedicata colocviului tehnico-stiintific, care a adunat lucrari de specialitate din domeniul materialului rulant, fiind prezentate in cadrul acestui colocviu tehnologii utilizate in constructia si reconstructia vehiculelor feroviare, pentru cresterea confortului si nivelului de siguranta a pasagerilor si non-utilizatorilor.
In cadrul conferintei, Kinga Madarasan, directorul general al TFG a declarat ca planul de dezvoltare pentru 2011 al operatorului feroviar Trans Feroviar Grup (TFG), prevede investitii de cca. 3 milioane de euro pentru achizitia de material rulant, pentru imbunatatirea serviciilor.
„Liberalizarea este o parghie pentru ca transportul feroviar sa se ridice deasupra altor mijloace de transport. Fara concurenta nu putem avea un transport feroviar de pasageri calitativ; tot ce trebuie sa facem este sa ne straduim sa fim mai buni in calitatea noastra de operator feroviar de stat” a declarat Carmen Filipescu, director de relatii internaþionale din cadrul CFR Calatori. Totusi, aceasta a precizat si faptul ca situatia CFR Calatori nu e cea mai fericita, fiind una dificila din punct de vedere financiar pe fondul pierderilor acumulate in anii anteriori dar si datorita crizei economice.