AIF-2016 ro

Dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru un transport eficient si ecologic

  • -

Dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru un transport eficient si ecologic

Category : Evenimente , Ştiri

Asociatia Industriei Feroviare din Romania si Club Feroviar au organiza in perioada 23-24 februarie 2011, la Hotel Piatra Mare din Poiana Brasov, primul eveniment din seria conferintelor “Club Feroviar”, cu tema “Dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru un transport eficient si ecologic”.
Printre subiectele puse in discutie in cadrul conferintei s-au numara: construirea infrastructurii feroviare – platforma pentru dezvoltarea afacerilor, locul caii ferate in cinstruirea bugetului national si european si identificarea cadrului optim pentru intretinerea si modernizarea infrastructurii.
Cea de a doua zi a intalnirii a fost dedicata colocviului tehnico-stiintific, care a adunat lucrari de specialitate in cadrul a doua seniuni: sesiunea tehnica linii si sesiunea tehnica instalatii&telecomunicatii.
In cadrul conferintei, Radu Irimia, Director General Adjunct Proiecte Europene din cadrul CFR SA a punctat mai multe proiecte pentru care urmeaza sa fie deschise licitatii in cursul acestui an. In acelasi timp, Helmut Meelich, Project Manager – UNECE Divizia Transeuropean Railway, a anuntat ca UNECE intentioneaza sa armonizeze proiectele de infrastructura feroviara care sa lege Europa cu Rusia, Turcia si China, astfel incat sa existe un transport feroviar integrat si bine dezvoltat. Transportul feroviar pe axa Europa-Asia este asigurat prin Turcia care aloca fonduri importante pentru infrastructura feroviara, in special pentru liniile de mare viteza.
De asemenea, Constantin Ionescu, director de infrastructura la Metrorex a declarat, printre altele, ca in perioada urmatoare, Metrorex va alege consultantul pentru realizarea liniei de metrou catre Aeroportul Otopeni, linie ce se va construi de la statia 1 Mai.