AIF-2016 ro

Un nou membru AIF

  • -

Un nou membru AIF

Category : Ştiri

Asociatia Industriei Feroviare din Romania si-a crescut numarul de membri. Incepand cu data de 08 aprilie a.c. Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi a devenit membru onorific al Asociatiei.
Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi, reprezentata de Facultatea de Mecanica prin dl. Constantin Barbinta, reprezentant pentru Regiunea Moldova in cadrul AIF, desfasoara o bogata activitate didactica si de cercetare in domeniul feroviar.
La Facultatea de Mecanica se desfasoara activitati de cercetare in toate domeniile majore ale ingineriei mecanice. Cele mai importante domenii de cercetare includ producerea si utilizarea eficienta a energiei termice, reducerea poluarii mediului, imbunatatirea calitatii si performantelor organelor de masini, echipamente de diagnosticare a fiabilitatii si a tensiunilor mecanice si termice, echipamente ultraperformante pentru motoare cu ardere interna.
Dotarile facultatii permit cercetare ain domeniul ingineriei suprafetelor, mecanicii contactelor, tribologie, analizei starii de tensiuni si deformatii, vibratii si diagnosticarii vibroacustica a masinilor si utilajelor.