AIF-2016 ro

Inchiderea liniilor, respinsa de Comisia de Dialog Social a MTI

  • -

Inchiderea liniilor, respinsa de Comisia de Dialog Social a MTI

Category : Ştiri

Pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a fost publicata pe 19 aprilie 2011, minuta sedintei extraordinare a intrunirii Comisiei de Dialog Social la nivelul MTI, ce a avut loc la data de 7 aprilie 2011.
Printre temele aflate pe ordinea de zi a sedintei, la capitolul de prezentare si avizare a proiectelor initiate de MTI, s-a aflat si propunerea ministerului de resort pentru inchiderea unor linii precum si propunerea de inchiriere, de catre CFR SA a unor linii din infrastructura neinteroperabila.
Dupa prezentarea proiectelor de acte normative initiate de MTI, partenerii sociali, prezenti la sedinta, au dat „aviz NEGATIV” celor noua propuneri sus mentionate.
Evaluarea si asigurarea veniturilor pentru intretinerea liniilor au constituit motivele pentru care participantii la sedinta au considerat respingerea propunerilor MTI.
Pentru a vizualiza minuta publicata pe site-ul MTI, puteti accesa linkul:
http://www.mt.ro/orpe/documente_sedinte/situatie_acte_normative/2011/minuta07_04_11.pdf
De la sfarsitul lunii martie 2011, Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) a sustinut o campanie internationala ce vizeaza organizarea unor dezbateri publice privind impactul negativ pe care il are inchiderea liniilor asupra pietelor de transport feroviar de marfa si calatori.
Conducerea companiilor de cale ferata din Europa si-au exprimat deja asentimentul pentru reevaluarea listei cu linii propuse a fi inchise, subliniind importanta infrastructurii asupra cresterii economice si a continuitatii vietii sociale.
In cadrul campaniei, la nivel national AIF a lansat o invitatie la dialog Doamnei Ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, si Presedintelui Traian Basescu.