Parteneriatul dintre învăţământul superior de specialitate şi industria feroviară

Parteneriatul dintre învăţământul superior de specialitate şi industria feroviară

Stimați Parteneri,

 

 

Asociația Industriei Feroviare din România – AIF și Clubul Oamenilor de Afaceri “Club Feroviar” reiau inițiativa de a organiza dezbaterea cu tema “Parteneriatul dintre învățământul superior de specialitate și industria feroviară”.

Cu aceasta ocazie vă invităm să participaţi la întâlnirea ce va avea loc în data de 24 noiembrie 2011, începând cu ora 11:00, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi din Iași, Facultatea de Mecanică.

 

Au fost invitați să participe la dezbatere reprezentanți ai Universității Politehnica București, Universității Tehnice de Construcții București, Universității Transilvania din Braşov, Universității Tehnice Cluj-Napoca, Universității Politehnice Timișoara, Universității din Craiova, Universității Tehnice “Gh.Asachi” Iasi ș.a.

 

AIF și Club Feroviar au fost inițiatorii unei platforme program pentru relansarea transportului feroviar în România – Platforma România Feroviară 2020. Program strategic sprijinit de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii are ca viziune centrală sprijinirea cercetării și inovării în sectorul feroviar ca pârghie de promovare a sectorului industrial românesc pe piețele internaționale.

 

De aceea cele două organizații doresc să consolideze dialogul existent între companiile feroviare și instituțiile de învățământ superior prin susținerea unor dezbateri pe tema învățământului superior de specialitate, cu scopul stabilirii unei strategii viabile pentru dezvoltare comună. De asemenea, vor  fi supuse dezbaterii problematica conlucrării facultăților cu companiile din zona operațională și industria feroviară în vederea realizării proiectelor de cercetare și de formare profesională.

 

Asigurându-vă de întreaga noastră considerație,

 

Ștefan Roșeanu

Secretar General AIF


Arhiva AIF