AIF-2016 ro

Platforma Romania Feroviara 2020

  • -

Platforma Romania Feroviara 2020

Category : presa scrisă

Astazi, 15 septembrie, in incinta hotelului Ibis, are loc o conferinta de presa cu privire la relansarea transportului si industriei feroviare din Romania.

Clubul Oamenilor de Afaceri – Club Feroviar, alaturi de Alianta Pro Calea Ferata, Asociatia Industriei Feriviare, Asociatia Transportatorilor Feroviari si Organizatia Patronala de Reparat Material Rulant s-au alaturat pentru a realiza platforma Romania Feroviara 2020.

Platforma Romania Feroviara 2020, alaturi de Strategia Dunarii, Cartea Alba a Transporturilor si Cartea Verde a Mobilitatii Urbane, fac parte dintr-un grup de dezvoltare intitulat Strategia Europa 2020, obiectivele fiind unele europene. Intregul program este adaptat tarii noastre sub denumirea Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei – Orizonturi 2013 – 2020 – 2030 si Strategia de Transport Intermodal in Romania 2020.

Intentia finala este alinierea cu restul tarilor din punct de vedere al transportului industrial feroviar, platforma de dezvoltare fiind una flexibila. Obiectivele care stau la baza programelor sunt: intarirea rolului cailor ferate pentru societatea si economia din Romania, sporirea imaginii si implicit a increderii clientilor atat in transportul feroviar de calatori cat si de marfa, cresterea competitivitatii in sectorul industrial si dezvoltarea competentelor profesionale ale angajatilor din sectorul feroviar.

 

Sursa: http://transporter.ro/stire.php?id=7612