AIF-2016 ro

“Platforma Feroviara 2020”, o incercare, cam tarzie, de redresare a industriei romanesti de profil

  • -

“Platforma Feroviara 2020”, o incercare, cam tarzie, de redresare a industriei romanesti de profil

Dupa 20 de ani de dezinteres total fata de calea ferata, manifestat atat de autoritati, cat si de cei direct imlplicati in aceasta industrie, cateva organizatii din domeni s-au gandit ca este momentul sa nu-si piarda definitiv obiectul muncii. Asa ca, se vor asocia in ceea ce ei denumesc “Platforma Feroviara 2020”, adica un plan de redresare a industriei romanesti de profil.

 

Reprezentantii feroviarilor sustin ca Romania are nevoie de o politica a sistemului de transport feroviar bine definita, care sa raspunda nevoilor de mobilitate a persoanelor si marfurilor, de crestere a competitivitatii industriale si a intreprinderilor care activeaza pe aceasta piata.

Membrii asocierii sunt Clubul Oamenilor de Afaceri – Club Feroviar, alaturi de organizatiile feroviare, Alianta Pro Calea Ferata, Asociatia Industriei Feroviare, Asociatia Transportatorilor Feroviari si Organizatia Patronala de Reparat Material Rulant.
Principalele obiective de la care porneste demersul feroviarilor romani sunt: construirea unui rol puternic al caii ferate in societatea si economia romaneasca; sporirea increderii clientilor in acest sistem de transport reflectata prin cresterea numarului calatorilor si volumelor de marfa; cresterea competitivitatii si inovatiei in sectorul industrial; dezvoltarea competentelor profesionale ale lucratorilor din sectorul feroviar.

 

Sursa: http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/platforma-feroviara-2020-o-incercare-cam-tarzie-de-redresare-a-industriei-romanesti-de-profil-12261.html