AIF-2016 ro

Dezvoltarea infrastructurii – politici, proiecte şi tehnologii 22 – 23 februarie 2012, Sibiu, Eveniment inclus în strategia România Feroviară 2020

  • -

Dezvoltarea infrastructurii – politici, proiecte şi tehnologii 22 – 23 februarie 2012, Sibiu, Eveniment inclus în strategia România Feroviară 2020

Category : Evenimente

Mediu generator de proiecte și idei de business feroviar

Conferința Club Feroviar pe tema Dezvoltarea infrastructurii – politici, proiecte și tehnologii, ediția a 7-a, organizată de Club Feroviar și Asociația Industriei Feroviare din România, a avut loc în zilele de 22 și 23 februarie, la Sibiu (Hotel Ibis).

Conferințele Club Feroviar reprezintă un mediu generator de proiecte și idei de business feroviar, susținut de întâlnirea dintre reprezentanții Comisiei Europene, administratorului național de infrastructură, administratorilor privați și industriei organizațiilor de profil. De asemenea, comunitatea academică și reprezentanții companiilor feroviare ce desfășoară activități de R&D se vor întruni în cadrul Colocviului Tehnic – Sesiunea Linii și Sesiunea Instalaţii & Telecomunicaţii, desfășurate în cea de-a 2 zi a Conferințelor.

Proiecte de infrastructură feroviare majore

Un număr important de licitații lansate, prioritizarea proiectelor de infrastructură feroviară, noi politici organizatorice și de dezvoltare sunt doar câteva dintre obiectivele atinse ultimii doi ani de autoritățile responsabile de administrarea infrastructurii feroviare naționale. Sumele vehiculate sunt semnificative, astfel valoarea proiectelor lansate sau anunțate cu lansare în 2011 privin reabilitarea şi modernizarea a circa 210 km de cale ferată atinge 2 miliarde de EUR. Valoarea proiectelor în faza de pregătire, pentru ambele ramuri ale Coridorului IV, depăsește 7 miliarde de EUR, pentru approximativ 780 km.

În ceea ce privește infrastructura urbană de transport public pe șină, se implementează proiecte de reabilitare a infrastructurii de tramvai, peste 300 milioane EUR fiind investite.

Piața internațională a reacționat, un numar important de companii exprimandu-și interesul pentru oportunitățile de afaceri existente, România devenind o piață strategică pentru multe dintre acestea.

Ce trebuie să știi despre piața locală?

  • Ce licitații urmează a fi anunțate, ce companii sunt interesate de piața locală?
  • Care sunt componentele cadrului legislativ național și internațional necesar dezvoltarii infrastructurii feroviare?
  • Ce proiecte feroviare ar trebui incluse în următorul exercițiu bugetar european?
  • Care sunt modalitățile eficiente de organizare a procedurilor de achiziții ?
  • Care sunt noile tehnologii din domeniul infrastructurii feroviare?
  • Ce soluții eficiente de asset management oferă piața locală?