AIF-2016 ro

Descoperă viitorul tău în domeniul feroviar la Târgul de Carieră Feroviară în România – 12-14 iunie 2024

  • -

Descoperă viitorul tău în domeniul feroviar la Târgul de Carieră Feroviară în România – 12-14 iunie 2024

Category : CFiR , Evenimente , Ştiri

Carieră Feroviară în România (CFiR), sub egida CNCF CFR SA, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare (AIF) și al Asociației Inginerilor Feroviari din România (AIFR), în parteneriat media cu AGERPRES și Club Feroviar, organizează a IX-a ediție a ”Târgului de Carieră Feroviară în România” în perioada 12-14 iunie 2024.

Acest târg de carieră oferă o oportunitate unică de a explora cariere într-un sector dinamic și esențial pentru progresul tehnologic și economic al României. Evenimentul va avea loc în format hibrid, combinând interacțiuni fizice în zilele de 13 și 14 iunie la Gara de Nord din București cu sesiuni online pe toată perioada târgului, respective 12-14 iunie, pentru a maximiza accesul și flexibilitatea participanților.

Indiferent dacă ești proaspăt absolvent, un specialist cu experiență sau cauți o schimbare în carieră, acest eveniment îți oferă oportunitatea de a interacționa direct cu reprezentanții companiilor din domeniul feroviar și al transportului urban pe șină și de a explora perspective noi.

Dă click aici pentru a vedea ce înseamnă din punctul nostru de vedere, al CFiR, a urma o Carieră Feroviară în România – ce meserie (aproape orice) poți avea și în ce companii/instituții poți lucra.

18 companii și-au anunțat deja prezența la această ediție a târgului

Cu aproape o lună înainte de această nouă (și a noua) ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România 18 companii din diverse sectoare de activitate ale domeniului feroviar au acceptat invitația noastră, 12 dintre ele anunțând că vor fi prezente în Gara de Nord pe 13 și 14 iunie, iar 6 vor susține interviuri online în perioada 12-14 iunie.

Vor fi prezenți la această ediție a târgului, pe lângă Tecnic Consulting Enginnering – Partener Platinum al evenimentului, companie care prestează servicii de proiectare și consultanță, realizând unele dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România, managerul de infrastructură feroviară din România, operatori de transport feroviar, companii de proiectare, consultanță, inginerie și constructoare de infrastructură feroviară, furnizori de produse și servicii pentru calea ferată, infrastructură sau material rulant.

 

 

Domeniul feroviar – viitorul transporturilor în Europa și în România

Sectorul feroviar românesc se află într-un proces intens de modernizare și expansiune, cu investiții substanțiale în infrastructura feroviară.

Proiecte importante de modernizare sunt în derulare, având ca scop creșterea vitezei trenurilor de pasageri și îmbunătățirea condițiilor de călătorie. Aceste proiecte sunt susținute prin fonduri europene și reprezintă o componentă crucială pentru atingerea standardelor europene și pentru integrarea mai eficientă a României în rețelele de transport pan-europene.

În plus, în contextul tranziției spre o Europă verde, sectorul feroviar este văzut ca o prioritate în reducerea emisiilor de carbon, promovându-se inițiative care să sprijine utilizarea crescută a trenurilor în detrimentul transportului rutier, mai poluant.

Investițiile în noi tehnologii și în electrificarea extinsă a liniilor feroviare nu doar că vor crește eficiența, dar vor contribui semnificativ la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Uniunii Europene. Această direcție va asigura o integrare mai rapidă și mai armonioasă în fluxurile de transport europene, consolidând rolul României ca nod strategic în rețeaua de transport est-europeană.

De ce să participați la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Acest târg este punctul de întâlnire între viitorii profesioniști și liderii industriei feroviare, oferind acces direct la informații despre oportunități de angajare, cursuri de calificare și stagii de practică. Este o ocazie ideală pentru a vă conecta cu angajatori de top și a descoperi cum puteți contribui la proiectele majore care formează viitorul transportului feroviar în România și în Europa.

Nu ratați șansa de a vă construi o carieră într-un domeniu de viitor!

Pregătiți-vă CV-ul și veniți să vă întâlniți cu reprezentanții unora dintre cele mai importante companii din domeniu. Înscrieți-vă la interviurile online în perioada 12-14 iunie și/sau vizitați Târgul de Carieră Feroviară în România din Gara de Nord București, în zilele de 13 și 14 iunie, pentru a descoperi oportunități de carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.


Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor CFiR: ALVIROMAstra Trans CarpaticBAICONSElectromontajE-P RailISPCFKnorr-BremseMETCONF FERALLANOVATEXPORR ROMÂNIATIM RAIL CARGOTPF InginerieCONSIS PROIECTDB CARGO ROMANIADB ENGINEERING & CONSULTINGEgis RomâniaNOVATECH și STRABAG România, dar și al instituțiilor de învățământ și al asociațiilor profesionale și patronale cu care colaborăm: Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea din Craiova, Universitatea din Pitești, CENAFER, Asociația Industriei Feroviare din România – AIF, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).


Accesează site-ul CFiR, abonează-te la newsletter-ul nostru sau urmărește-ne pe social media (FacebookLinkedinTwitterInstagramTikTok) pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre ”Târgul de Carieră Feroviară în România” – ce companii își vor mai anunța prezența și care vor fi ofertele lor de carieră – locuri de muncă, înscrieri la cursuri de calificare, stagii de practică sau internshipuri.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email targ@cfir.ro sau la numărul de telefon 0371 314 475. Vom răspunde în intervalul orar 9.00 – 17.00, de luni până vineri.