AIF-2016 ro

CFR SA atrage fonduri europene în valoare de 440 milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Apaţa – Caţa

  • -

CFR SA atrage fonduri europene în valoare de 440 milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Apaţa – Caţa

Category : uncategorized

Bucureşti, 10 noiembrie 2016

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA), au semnat contractul de finanţare, în valoare totală de 440 milioane de euro, pentru modernizarea tronsonului Apaţa – Caţa.

 

Tronsonul feroviar Apaţa – Caţa reprezintă un lot important în cadrul programului de reabilitarea a liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre.

 

Proiectul de modernizare a tronsonului Apaţa – Caţa, în lungime de 28,44 km, va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară – Curtici – Arad – Simeria – Sighișoara – Brașov, prin:

  • creșterea vitezei de circulație la 160 km/h
  • reducerea duratei de transport
  • creșterea siguranței feroviare
  • facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă
  • introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului.

 

“Prin semnarea acestui contract de finanţare, CFR SA şi-a asigurat sursa de finanţare în vederea lansării procedurii de achiziţie a lucrărilor aferente tronsonului Apaţa – Caţa şi astfel se continuă programul de modernizare a infrastructurii feroviare pe ramura nordică a Coridorului IV feroviar, cuprinsă între Curtici – Braşov – Constanţa , a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.

 

Valoarea cheltuielilor eligibile aferente întregului proiectul este de 538.300.852 Euro, din care 440.007.116 Euro reprezintă valoarea grantului (finanțare europeană nerambursabilă), acordat de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF). Cofinanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat, respectiv 98.293.736 Euro pentru perioada 2016-2020 și 167.571.408 Euro, pentru perioada 2021-2023.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Contact

Purtător de cuvânt

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email: oana.branzan@cfr.ro

 

Contact  CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro