AIF-2016 ro

Scrisoare deschisa Domnul Ministru Alexandru Nazare – Colegiul Feroviar

  • -

Scrisoare deschisa Domnul Ministru Alexandru Nazare – Colegiul Feroviar

Category : Ştiri

Către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii

În atenţia Domnului Ministru Alexandru Nazare

02 Martie 2012

Stimate Domnule Ministru,

 

Club Feroviar şi Asociaţia Industriei Feroviare din România doresc să vă felicite pentru iniţiativa de a constitui într-un cadru oficial grupul consultativ feroviar, Colegiul Feroviar. Sperăm ca acest grup de lucru să fie un adevărat instrument de comunicare a provocărilor şi oportunităţilor cu care se confruntă sistemul feroviar din România. În contextul începerii marilor proiecte de reconstrucţie a traseului Coridorului 4 Pan-European (recent clasificat drept Coridorul 7 „Orient” de marfă), componenta privată a acestui colegiu ar putea pune la dispoziţia ministerului informaţii corecte cu privire la nevoile de trafic şi a tehnologiilor adecvate astfel încât să se evite blocarea transportului feroviar, de marfă sau călători, aşa cum s-a întâmplat deja in iarna 2011-2012.

Luăm act cu satisfacţie că proiectul Platforma România Feroviară 2020 iniţiat de organizaţiile noastre şi susţinut de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (prin scrisorile de acceptare semnate de Doamna Ministru Anca Boagiu şi participarea activă a Domnului Secretar de Stat Eusebiu Pistru la întâlnirile de lucru ale Platformei) prinde contur într-un mod oficial la nivelul Ministerului prin constituirea acestui grup consultativ.

Am observat în textul oficial de prezentare a obiectivelor Colegiului Feroviar că aveţi intenţia de a coagula mesajele comune ale sectorului feroviar român şi de a transmite un mesaj coerent pe lângă instituţiile europene. În acest sens vă relansăm invitaţia de a beneficia de prezenţa Reprezentantului nostru Domnului Ştefan Roşeanu în grupul de lucru Rail Strategy Platform. După cum aţi fost informat, acest grup de lucru a fost constituit şi este coordonat direct de Vicepreşedintele Comisiei Europene, Responsabil cu Transporturile Domnul Siim Kallas şi are ca obiectiv principal pregătirea textelor legislaţiei europene de specialitate.

Platforma Strategică Feroviară este constituită din mari operatori şi administratori de infrastructură, principalii producători de echipamente şi sisteme feroviare, mari clienţi ai căii ferate şi cele mai importante asociaţii de profil din Europa.

Pentru pregătirea întâlnirii din 16 Martie 2012 de la Bruxelles, vă invităm la o dezbatere în data de 14 Martie 2012, orele 11:00, la sediul Asociaţiei Industriei Feroviare din România – AIF, Str. Virgiliu nr. 30, Sector 1, Bucureşti, alături de membrii celor două organizaţii.

Sperăm ca prin demersurile comune ale mediului public şi cel privat, sistemul de transport feroviar din România să devină şi mai atractiv, transformând România şi portul Constanţa în Poartă de Est a mărfurilor europene.

 

Asigurându-vă de întreaga noastră consideraţie,

 

Dan Cernişov,                                                                        Ştefan Roşeanu,

Preşedinte AIF                                                            Senior Partner Club Feroviar

Secretar General AIF