AIF-2016 ro

CFR SA urmează să lanseze noi licitaţii pentru proiecte de infrastructură

  • -

CFR SA urmează să lanseze noi licitaţii pentru proiecte de infrastructură

Category : Ştiri

„Pentru perioada următoare, România va lansa proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare precum podurile Grădiştea, Feteşti şi Cernavodă, implementarea proiectului ERTMS pe secţiunea Simeria-Sighişoara, şi de asemenea, modernizarea a cinci gări şi, în plus, mai este gara Târgu Mureş, întrucât sunt probleme de rezolvat. Privind la programul POS-T, toate proiectele stabilite vor fi implementate”, a declarat Marius Corduneanu, Director General Adjunct, Proiecte Europene, CFR  SA, în cadrul evenimentului „Conferinţele Feroviare-Dezvoltarea infrastructurii feroviare – politici, proiecte şi tehnologii, desfăşurat în perioada 22-23 februarie 2012, la Sibiu (România).

În ceea ce priveşte proiectele e termen mediu şi lung, se ştiu care sunt priortăţile şi „există proiecte tehnice şi putem lansa licitaţii pentru consultanţă. Problema este că încă nu avem finanţare. Sperăm ca, în cadrul discuţiilor ce urmează să le avem cu UE la sfârşitul lui 2012, să beneficiem de finanţare pentru următorul exerciţiu bugetar”, a precizat Corduneanu.

Pentru CFR SA prioritar este ramura sudică a Coridorului IV şi pentru reabilitarea secţiunii de linie Calafat-Craiova, proiect ce are o valoare de 147 milioane de euro. „Sunt condiţii drastice şi costisitoare, însă dacă ne vom concentra asupra proiectelor, vom reuşi să aduce infrastructura feroviară la standarde necesare unui trafic atractiv. Consider că putem să implementăm proiectele pentru a furniza un transport feroviar european”, a mai precizat Corduneanu.