Alba Iulia deschide seria Conferintelor Club Feroviar

Alba Iulia deschide seria Conferintelor Club Feroviar

Anul acesta, Conferintele Club Feroviar vor fi inaugurate prin evenimentul dedicat infrastructurii feroviare, acesta avand loc in zilele de 14 si 15 martie, la Alba Iulia. Evenimentul, „Dezvoltarea pietelor feroviare in Europa Centrala si de Sud-Est pentru 2030 si dupa”, este organizat de catre Club Feroviar, cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF).

Conferinta, dedicata infrastructurii feroviare, reuneste administratori de infrastructura, constructori din piata de profil internationala si regionala, integratori de proiecte si companii de inginerie si proiectare, alaturi de reprezentanti ai sectorului public.

Printre vorbitorii care au confirmat prezenta se numara Maria Magdalena Grigore, Secretar de Stat – Ministerul Transporturilor, Cristian Ungurean, Director General – CFR SA, Iosif Szentes, Director General –CFR Calatori, Marinica Voicu, Director General – CFR Marfa, Marin Preda, Director General –AFER , Victor Alexandru, Director General Adjunct Investitii – CFR SA si Mihai Frumosu, Transport Specialist PJ – Banca Europeana pentru Investitii.

 

Conferinta de la Alba Iulia va fi structurata pe durata a doua zile.

In prima zi, participantii vor asista la 3 paneluri de dezbateri, cu subiecte si oportunitati motivante precum:

– stadiul proiectelor aferente Coridorului IV Feroviar

– dialog direct cu CFR SA si constructorii antrenati in proiecte

– investitii in infrastructura si impactul lor asupra economiei

– mentenanta predictiva

-pregatirea pentru bugetul UE post 2020

-lansarea lucrarilor pe celelalte tronsoane ale Coridorului IV Feroviar

– inovatii in tehnologia pentru mentenanta infrastructurii

– instalarea ERTMS Nivel 2 (provocari si beneficii)

– investitii publice si private

 

Pentru a continua sa raspunda asteptarilor dumneavoastra, vizitele tehnice vor fi organizate in cea de-a doua zi a conferintei, pe santiere de pe Coridorului IV Feroviar, tronsonul Simeria – Coslariu – Sighisoara:

-Substatia de tractiune de la Sibot

-Tunelul Danes

-Tunelul Sighisoara

-Podul Arc

-Vintu de Jos

Intreg tronsonul Simeria – Coslariu – Sighisoara, unde CFR SA deruleaza proiecte de 982 milioane euro, este extrem de important pentru sporirea vitezei de circulatie pe calea ferata la 160 km/h pentru trenurile de pasageri si 120 km/h pentru trenurile de marfa.

Tronsonul este amplasat in judetele Hunedoara si Alba, iar regiunea este tranzitata de Coridorul IV Paneuropean, ramura nordica. Lucrarile de reabilitare si modernizare a caii ferate includ echiparea liniilor cu sistemul ERTMS/ETCS Nivel 2, modernizarea a 15 statii de cale ferata si 19 puncte de oprire, a peste 240 poduri/podete/tuneluri feroviare, modernizarea a 92 de peroane si a 4 substatii de tractiune.

Participarea va asigura acces la informatie si schimb de experienta atat cu furnizori din industria feroviara, cat si cu autoritati si institutii de profil.

Pentru mai multe detalii, accesati http://www.conferinte.clubferoviar.ro/infrastructura/


Arhiva AIF